Kjære menn, slutt å ta på kvinner.


I dag er nok en dag nyhetene gjør meg sint og skuffet. Når kommer vi til et punkt hvor menn slutter å ta på kvinner som ikke er i et forhold med dem?

De siste årene har det vært et stort oppgjør mot seksuell trakassering og overgrep. Men Menn, særlig i viktige stillinger, fortsetter å tøye grensene og minimere reaksjonene de får av kvinner.


Den siste i rekka er Guvernør Andrew Cuomo fra delstaten New York blir bedt om å gå av etter fem kvinner har stått fram og anklaget han for seksuell trakassering. Andrew Cuomo har fått mye oppmerksomhet, både ros og kritikk, for måten han håndterte korona krisen når New York State var verdens episenter. I dag forsvarer han seg i det flere og flere kvinner står frem imot han, og nå begynner flere innflytelsesrike kvinner i Amerikansk politikk å presse for at han skal gå av som guvernør for New York.


Det er ikke gøy for noen å bli skuffet gang på gang, føle seg forpliktet til å fordømme vedkommende, eller se en leder du ser opp til avtre, fordi de ikke klarer å vise respekt for kvinnene de jobber med, når de ellers gjør en god jobb (aka Joe Biden).


Vi har nådd et punkt hvor mange institusjoner (siden de ofte er drevet av menn) er preget av uro fordi menn fortsatt ikke klarer å oppføre seg profesjonelt mot kvinner. Enda verre er det for kvinnene som har vært utsatt for trakassering på jobb, i stor grad av noen som holdt makt over dem både psykisk og profesjonelt. Hvorfor kan dere ikke slutte?


Det som sjokkerer og irriterer meg er at menn fortsetter å opptre på en måte som får kvinner til å føle seg ubekvemme. De fleste forsvarer seg med at det var uskyldig eller vennlig omfavn, og forstår ikke hva de gjorde feil når anklagene starter. Er det så vanskelig å skjønne at du ikke skal ta på kvinner, selv når du prøver å vise vennskapelig kjærlighet og har respekt for kvinnen?


Kvinner har sammen gitt sterke signaler imot alle former for berøring fra menn de ikke er romantisk involverte med, spesielt menn de jobber med, om det skjer fra 8 til 4 eller i sosiale sammenhenger utenom arbeidstiden.


Kjære menn, konklusjonen er enkel, vi vil ikke bli rørt så vennligst finn en annen måte å uttrykke deg på.


83 views0 comments

Recent Posts

See All