Hva kvinnedagen betyr for meg


Kvinnedagen er en mulighet til å tenke på likestilling. Det er fortsatt mye igjen å gjøre i verden, men Norge har kommet veldig langt. I dette innlegget vil jeg diskutere hvorfor jeg mener det er viktig for bedrifter å bygge en organisasjon med mål om å oppnå mangfold.


For meg som bor i USA, merker jeg at vi ikke har kommet like langt som hjemme i Norge. På den annen side kan jeg heller ikke snakke fra personlig erfaringer om hvordan det er å være kvinne i Norge. USA er midt i en stor oppvåkning når det gjelder likestilling. Kvinner og minoriteter i USA er statistisk langt bak hvite menn når det gjelder lønn, lederstillinger og jobbmuligheter. Hvite menn og (i mindre grad) hvite kvinner lever utrolig privilegert i USA, og vi er i tillegg utrolig privilegerte som kommer fra Norge hvor de fleste muligheter er innenfor rekkevidde.


Jeg har jobbet i “corporate America” en stund nå. En av unnskyldningene for lavt mangfold i bedrifter som irriterer meg mest av alt er at “man må jo ansette den beste, mest kvalifiserte kandidaten for jobben.” Dette er bullshit. For det første er det mange sosiale grunner til at kandidat-poolen til en enkel “entry-level” stilling tiltrekker flere hvite og mannlige kandidater er gjerne utdanning og vekstmulighetene de har hatt som leder opp til et jobbsøk. Denne problematikken beskylder jeg ikke bedrifter for, men syns ikke de er uskyldige heller. Hvordan får vi bedrifter til å innse at å ansette bevisst mot mangfold er ikke bare viktig for likestilling, men også kan gagne dem?


Realiteten er at befolkningen de fleste bedriftene betjener har mangfold, både når det gjelder kjønn, hud farge, sexuel legning og sosioøkonomi. Hvis bedrifter bare ansetter hvite menn, hvordan skal de kunne forstå behovene til mennesker som ikke er som dem? Kvinner og menn er forskjellige, kvinner er sett på som emosjonelle, ubesluttsom, pratsomme og uerfarne. I realiteten beskriver dette halvparten av verdens befolkning og en gigantisk markedsandel man kunne betjene bedre.


Emosjon, nøyaktighet og lidenskap gjør kvinner sterke og er verdt masse til en bedrift som verdsetter det.


Gratulerer med kvinnedagen til alle kvinner og jenter!


47 views0 comments

Recent Posts

See All