Hei, jeg heter Rebecca

Updated: Mar 8, 2021


Hei! Mitt navn er Rebecca Elisabeth og jeg er ikke blond med blå øyne selv om jeg er fra Norge. Jeg valgte i ung alder at det store utlandet var noe jeg skulle prøve meg på og siden den gang har jeg måtte forklare til utlendinger at Norge er multikulturelt. Jeg har bodd og jobbet i New York av og på de siste 9 årene - alt relatert til studier.


Jeg har en vill kjærlighetsaffære med Manhattan som mange andre mennesker. Da jeg var 19 år pakket jeg bagene mine og flyttet dit for studier innenfor mote og internasjonal business. Aldri hadde jeg vært i USA, bodd alene, studert på høyere nivå enn videregående skole, eller vært økonomisk ansvarlig. Jeg var “in over my head” for å si det mildt!


Ulikt veldig mange andre som velger å studere i utlandet fikk jeg kun moralsk støtte av foreldrene mine. Foreldrene mine hadde ikke muligheten til å hjelpe økonomisk fordi jeg hadde lyst på en dyr utdannelse i utlandet, og senere ta en master i New York, spesielt når man kan få en fantastisk og mye billigere utdannelse i Norge.


Men å ha håp og drømmer i USA er annerledes enn å ha det i Norge, synes jeg. I New York har man det ved fingertuppene, man kan våkne opp en dag og plutselig ha “made it” og det er både ekstremt lett og veldig vanskelig å oppnå. Men det er mulig… det er en realitet. Og jeg tror det er mange som holder på det håpet.


Det har vært langt ifra lett eller en rett linje til å nå det punktet jeg har nådd nå, som er prosjektkoordinator for et IT-selskap som driver med markedsføring i New York. Med maksimal innsats har jeg fått til dette, men har møtt motstand, rasisme, en haug med avvisninger både karrieremessig og personlig gjennom alle disse årene. Jeg har “bedragersyndromet”, noe som påvirker alle aspekter av mitt daglig liv. Jeg jobbet deltid konsekvent gjennom studiene, i en periode som varte nesten 2 år, jobbet jeg fysisk i Oslo mens jeg også fysisk studerte fulltid i USA. Det ble en del flyturer. Hvordan jeg klarte å få det til å gå opp kan jeg skrive detaljert om i et annet innlegg.


Det er lov å drømme og ta et valg som bryter A4 livet og janteloven. Det er en av flere ting Aurora, Mari, Nuthaya og jeg har til felles. Med ulike bakgrunn, syn og opplevelser håper vi å skape et trygt samhold, dele erfaringer og ressurser for jenter og kvinner.

167 views0 comments

Recent Posts

See All