Hei, Jeg heter Aurora

Updated: Jul 27, 2021


Jeg heter Aurora, er 28 år, født og oppvokst i Trondheim men har bodd de siste 9 årene i USA. Jeg jobber som Senior Product Manager for Nike sine digitale apper, med ansvar for datavern.


2020 har vært litt av ett år, vi har levd gjennom et intenst valgår, pandemi, protester, naturkatastrofer, men omsider ble det 2021 og ting ser lysere ut. Jeg har vært sammen med typen min i 4 år. I løpet av den tiden har jeg bodd i tre Amerikanske delstater. Flyttet fra New York, til Connecticut, til Oregon (tok med typen denne gangen) og tilbake til New York igjen (også med typen). Oppveksten min har vært preget av reise og jeg har tidligere bodd i Seattle, Washington, Bangladesh og noen måneder i Indonesia.


Selv om jeg har tatt noen babysteps mot å etablere meg, har jeg i de siste årene vært mest fokusert på utdanning og jobb. Jeg har hatt deltidsjobber i helse og restauranter, fullført bachelorgrad og er et semester unna min andre mastergrad, hatt fire internships og to karrierejobber. Jeg har lært masse om networking, søke jobb, og gå på jobbintervju. I løpet av tiden har jeg møtt mange gode venner og mentorer, en solid girlgang som pushet meg til å ta valg som gjorde at jeg doblet lønnen min på tre år. Jeg gleder meg masse til denne muligheten for å dele opplevelser, erfaring, tips og med lesere i Norge.

Min første product-jobb var for ESPN. ESPN er et Amerikansk medieselskap som er markedsleder for alt innen sport. De lever av live sport, sportsjournalistikk, sports-baserte talkshows, fantasy-spill og har en app og nettside hvor man kan få alt på en plass. ESPN er eid av The Walt Disney Company (ja - jeg fikk gratis adgang for meg og familien til Disney World så lenge jeg jobbet der). Jeg jobbet med appvarsler, feed algoritmen, og lanserte ESPN+ som er forgjengeren til Disney+.


For to år siden tok en hodejeger fra Nike kontakt via nettstedet LinkedIn, og etter besøk på Nike campus (vist i Drake sin musikkvideo) bestemte vi oss for å flytte langstrakt over USA til Portland, Oregon. I Nike har jeg hatt muligheten til å lære og jobbe med personvern og jobber med å designe og utvikle brukerkontroller og data arkitektur.


Det er kanskje ikke overraskende når jeg sier at jeg har jobbet i mannsdominerte team, både siden jeg har fokusert på teknologi og sport. Det har vært utrolig viktig for meg å finne kvinnelige rollemodeller og mentorer, og jeg håper jeg kan “pay it forward” til andre jenter som er ambisiøs og drevet av karriere.


Oppdatering: I April 2021 bestemte jeg meg for å forlate Nike og takke ja til en stilling som Lead Product Manager i Zoom, en stilling som er 100% fjernarbeid. Jeg og samboeren min Jack har flyttet tilbake til New York og skal kjøpe leilighet i Brooklyn.91 views0 comments

Recent Posts

See All