Har du tenkt på....Skattepenger?

Dette er en serie om ting og tang jeg har tenkt på, som kanskje dere også har tenkt på, eller som dere kan tenke på framover!


Jeg og sikkert mange av dere har mottatt skatteoppgjøret eller er i ferd med å få det. I år som tidligere år har jeg fått tilbake på skatten og jeg har tenkt en del på hva jeg skal gjøre med disse “ekstra” pengene.


Det som er viktig å påpeke her er at jeg har ingen anelse om hvorfor og hvordan jeg får tilbake på skatten annet enn det åpenbare: at jeg betaler for mye skatt i løpet av et finansår. Jeg har alltid godkjent det som har dukket opp på Altinn med full tillit til at det mest sannsynligvis er riktig. Dette er IKKE en oppfordring til å gjøre som meg. Jeg har lovt meg selv at på 2021 oppgjøret skal jeg virkelig ta meg sammen og sette meg inn i skatten min.


Jeg fikk tilbake snaue 26.000 kroner på skatten, så en ting er helt sikkert. Jeg har betalt for mye skatt. Det som er litt fint med dette er at det er penger jeg ikke har regnet med i budsjettet mitt og det dermed føles ut som en liten bonus til meg selv. Jeg har som sagt brukt litt tid på å tenke på hva disse pengene skal brukes til og for meg er svaret helt klart: Investere i meg selv!


Det jeg mener med å investere i meg selv er for eksempel å sette penger på sparing, unne meg noe som jeg har ønsket meg, lære meg å investere i aksjer med penger jeg er villig til å tape eller feks ta meg en velfortjent ferie.


Jeg skulle ønske at jeg var en snusfornuftig jævel som sparer alt jeg noen gang har tjent, men den gang ei. Jeg har blant annet brukt 8til4 whatsapp-gruppen vår som et forum for å diskutere hvilken veske er “mest praktisk til hverdagsbruk vs jobbruk”, ja jeg vet, her er det kort vei mellom luksusproblematikk og likestillingsproblematikk.


I denne omgangen gikk 3000 kr til kjøp av kryptovaluta, Bitcoin og Ethereum. Kryptovaluta er noe jeg har holdt på med relativt passivt av og på siden 2017. 10.000 kr går til bufferkonto fordi jeg vet jeg kommer til å få noen ekstra utgifter i Juni som er knyttet til flytting, og sist, men ikke minst 13.000 kr går til å unne meg noe fint! Kjenner jeg meg selv rett så er det en Celinè veske som roper navnet mitt hos Vestiaire collective. Vestiaire collective er en secondhand/vintage plattform hvor du kan selge og kjøpe alt muligt rart, i hovedsak klær, vesker og sko og samtidig få dette autentisert. Slik at du ikke bruker djevelsk mye penger på en knockoff Pradaveske.


Vipps, så har jeg allokert 26.000 kr jeg ikke visste at jeg skulle få og sitter igjen med følelsen av at her har jeg helt og holdent investert i meg selv. Ved å både spare og unne meg noe som jeg har ønsket meg.


Dersom du får tilbake penger på skatten, har du tenkt på hva disse pengene skal gå til?


26 views0 comments

Recent Posts

See All