top of page

Ferien er over!


Vi håper du har kost deg masse i ferien og har ladet batteriene. Ferietilværelsen kan føles som en drøm, men det kan ofte være overveldende når man vender tilbake til hverdagen og jobb.


Det er enkelte ting man kan gjøre på forhånd for så overgangen tilbake fra ferien ikke blir en påkjenning. I tillegg kan gode forberedelser hjelpe teamet ditt være effektive mens du er på ferie.


Før ferien

 • Kommuniser med de du jobber med til daglig om at du ikke vil være tilgjengelig og når du er tilbake.

 • Rydd opp kalenderen din så du kan gi varsel om møter som må flyttes eller delegeres til noen andre. Dette gjør det lettere for deg og kollegene dine mens du er borte, og du unngår kaos.

 • Skriv en “Out of Office” melding som senses automatisk til alle som emailer deg. Skriv når du er tilbake og hvem de kan henvende seg til i mellomtiden.

 • Planlegg med sjefen og teamet ditt hvem som skal videreføre arbeidsoppgavene dine mens du er borte. Sett av tid til å oppdatere dem om prosjektene så de kan være produktive mens du er på ferie.

 • Planlegg overgangen tilbake fra ferien på forhånd. Gi deg selv tid og rom for en rolig start. Prøv å ikke fyll opp din første dag tilbake med masse møter og forpliktelser. Hvis du skal ut å reise er det lurt å gi seg selv en fri dag før man returnere til jobb for å lade opp etter ferien og komme over jetlag osv.

 • Forbered deg på å koble av og kutte kontakten med jobb livet ditt i en periode. Skru av mobil varsler for email og andre kommunikasjonsmidler som blir brukt i selskapet ditt. La jobbmaskinen bli hjemme og avslått.


Etter ferien

Hvile og oppladning er veldig viktig og vil hjelpe deg og teamet ditt prestere bedre. Å returnere til jobb kan kjennes kjipt ut, men her er noen tips til hvordan du kan vende tilbake.

 • Reflekter over arbeidshverdagen din før ferien. Er det noe du ønsker å endre eller vaner du vil bryte eller skape? En ferie kan være en god mulighet for en ny start og nye tiltak.

 • Ha et møte med teamet ditt og be om en oppsummering av begivenheter, framgang og problemer som har oppstått mens du var borte. Ting kan ha endret seg og denne informasjonen kan være nyttig for å planlegge hva du skal angripe først.

 • Skriv en list og prioriter arbeidsoppgavene du har framfor deg. Det kan være fristene å hoppe rett i inboxen og svare på mail, men det er ikke nødvendigvis produktivt med en gang du er tilbake.

 • Kommuniser med andre hvis du trenger tid for å komme på rett kjør og ta deg igjen. Det er lov å be om støtte fra andre om man trenger det.

 • Ha en positiv holdning. Husk at du kontrollerer dine egne tanker og holdninger. Du må gjerne mimre om ferien men tenk på ting du ser frem til fremover og sett deg mål du kan oppnå og belønn deg selv når du oppnår de.

9 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page