• Mari

Barn av Regnbuen


Juni er her og pride feires over hele landet. Vi feirer at alle skal få elske den man elsker, uavhengig om det er en mann eller en kvinne.


Mange støtter pride, men vi i 8til4 ønsker også at dette skal være i fokus hele året. Vi ser på Instagram at bedrifter endrer bilder og logoer i regnbuefarger for å markere sin støtte. Men hva gjør bedriftene når juni er over?


Amnesty skriver:

“Det er store forskjeller mellom kjønn: menn synes det er langt verre å se homofil kjærlighet enn det kvinner gjør”, - og i dag er det flere mannlige ledere enn kvinnelige. Derav kan det være vanskeligere for skeive å kunne være seg selv på jobb. Det kan være fint å ha i bakhodet at heterofile ikke trenger å tenke på om man skal bli likt av sjefen eller andre kollegaer på grunn av legning. Jeg tror at hvis alle får lov til å være seg selv på jobb, vil alle gjøre en mye bedre jobb og bli værende i selskapet lengre. Da kan alle bruke kreftene sine på den jobben som faktisk skal gjøres enn å tenke på at de må være noen de ikke er.


Flere studier viser at selskaper og bedrifter som virkelig støtter mangfold og inkludering som en del av bedriftens kjerneverdier, har ansatte som trives bedre og jobber lengre for selskapet. Dette gir økt produktivitet, forbedrer lagsamarbeid og reduserer fraværs-/ sykedager.

Mangfold på arbeidsplassen skal sikre at mennesker med ulike opplevelser og bakgrunner føler seg inkludert. Inkludering tar oss et skritt videre ved å skape et miljø der folks ulike tanker og meninger blir verdsatt.


En undersøkelse gjort av Human Rights Campaign (RHC) sier de at over halvparten av LHBT ansatte (53%) har hørt vitser om homofile eller lesbiske på jobb. Og ifølge en undersøkelse gjort av Out Now Global sier 57% at de har overhørt diskriminering av LHBT på jobb uten at de har turt å si i fra. Dette viser tydelig at vi har lang vei å gå for alle føler seg trygg og inkludert.


Vi må huske at dette er en kamp vi skal kjempe hver eneste dag, ikke bare i juni. I folge

Amnesty er det enda er 69 land i verden hvor det er kriminelt å være homofil. Dette er basert på en rapport fra «State Sponsored Homophobia» fra ILGA 2020.


Her er en liste over hva vi mener både bedrifter og enkeltmennesker kan gjøre for at alle skal føle seg likt behandlet uansett legning.


  • Tenk over hva du som medarbeider og leder gjøre for at alle skal føle seg like inkludert på jobb. Bruk et inkluderende språk både innad og utad. Skeiv Ungdom har laget en liste over ord og uttrykk som det kan være greit å vite om å bruke rett.

  • Ikke aksepterer at andre rundt deg gjør narr av, eller kommer med kommentarer som skal være humoristisk på bekostning av legning. Vær klar på at trakassering ikke tolereres under noen omstendigheter.

  • Kom med tiltak som du mener din bedrift kan gjøre for å være med å støtte. Som for eksempel at bedriften kjøper regnbuearmbåndene som selges via Amnesty sin hjemmeside. Da støtter bedriften med å gi penger til Amnesty som jobber med dette hver eneste dag og ansatte kan vise sine kollegaer at alle er akseptert på arbeidsplassen.

  • Få bedriften din til å gå i pride tog for å støtte markeringen. Hvis det ikke fins pride tog i nærheten kan du holde andre arrangementer for a markere dagen å vise støtte.

  • Sett sammen en organisert formell gruppe av medarbeidere som kan fremme inkluderende kultur på arbeidsplassen. Lag planer (skriv ned og del) for hvordan situasjoner skal håndteres som trakassering, forskjellsbehandling, støttegrupper, samtaler og praktiske ting som garderobeløsninger for noen som gjennomgår kjønnsbekreftende behandling.

  • Skap et miljø hvor ærlighet og åpenhet oppfordres og belønnes, lytt til alle og ha forståelse for at alle har forskjellige situasjoner og uttrykker seg på forskjellig måte.


Kjærlighet er en menneskerett!

HAPPY PRIDE! <3


49 views0 comments

Recent Posts

See All