Bør jeg forlate selskapet mitt hvis alle andre gjør det?I løpet av karrieren min har jeg opplevd at et høyt antall ansatte har sluttet på kort tid, i flere selskaper. Utskiftninger på et arbeidsplass er normalt, men hvor går grensen til at det begynner å bli et problem? Hvis setene rundt deg tømmes raskt - og ikke på grunn av permittering, masseoppsigelser eller fusjonering - er det viktig å ta seg tid til å evaluere situasjonen sin og ta en viktig beslutning: Bør jeg dra hvis alle andre gjør det?


Nå som bedrifter forbereder seg på at pandemien skal avta, og økonomien vil vende tilbake til en viss normalitet, tror jeg at mange ledere er spent og nervøse for en "masse oppsigelse". Folks holdninger til arbeid har også endret seg.

Høye ansatt omsetning på kort tid vil absolutt bli lagt merke til av ansatte som forblir i en bedrift, og dette kan ofte føre til tapt engasjement hos en del av disse ansatte. De kan ofte føle at det er et synkende skip hvis for mange mennesker slutter, ofte må de plukke opp arbeid og føler seg overarbeidet og dermed blir de mindre fornøyde og mindre motiverte på jobben.


Når andre ansatte slutter, kan de resterende ansatte lure på hvorfor og ti fjær blir til fem høns. Hvis en ansatt forlater selskapet for å få høyere lønn, kan andre ansatte intervjue for andre høyere betalte stillinger på andre steder. Ifølge Forbes kan ansatte forvente en lønnsøkning på gjennomsnittlig 3 prosent i stillingen, men å bli rekruttert til, eller finne en ny stilling resulterer ofte i en økning på 10-20 prosent. I tillegg, hvis ulykkelige ansatte forlater basert på kulturelle problemer på arbeidsplassen, er det ofte flere som føler det samme.


Etter et år arbeidsledig eller tilbrakt på hjemmekontor, har mange kalibrert forventningene de har til arbeidsgivere og prioriteringene de har for seg selv. For Aurora var blant annet fleksibilitet rundt beliggenhet viktig slik at hun byttet jobb. Arbeidsgivere bør fortsatt investere i å beholde og tiltrekke seg talent.


Mange selskaper, særlig innen teknologi, utvider fleksible arbeidsordninger utover pandemien. Microsoft og Salesforce, for eksempel, vedtar permanente hybrid arbeidsmodeller, mens andre som Spotify, Zoom og Twitter vil la sine ansatte jobbe hjemmefra på ubestemt tid.


Jeg ble fortalt av en mentor at man alltid bør søke på jobber, selv om man er fornøyd med arbeidsplassen sin, for å holde pulsen på arbeidsmarkedet. Man bør aldri være for komfortabel i en stilling, spesielt hvis man jobber i teknologi industri. Teknologi er en industri som er i konstant endring. Dagens “viktigste” tekniske ferdigheter er kanskje ikke like etterspurt om noen år. Du må alltid gjøre en innsats for å holde deg oppdatert.


Å være stillestående i din nåværende stilling (eller med IT-ferdighetene dine) gir deg bare problemer for fremtidig jobbsøking. Følg med på hvilke ferdigheter som er etterspurt, få opplæring i disse områdene om nødvendig, og ta med disse ferdighetene til arbeidsplassen for å skape forbedringer. God kunnskap om dagens arbeidsmarked hjelper deg også i din nåværende stilling. Hvis din årlige lønnsøkning er mindre enn forventet etter et vellykket år, er det et must å forstå etterspørselen etter ferdighetene ditt, inkludert gjennomsnittslønn. Kanskje er det nå riktig tidspunkt å se etter en mer lukrativ rolle med et annet selskap?

61 views0 comments

Recent Posts

See All